WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

ZORG VOOR ELKAAR

ZORG VOOR ELKAAR
Column door: Sieberen Voordewind
28-05-2017

Als je om je heen kijkt, dan zie je dat je niet de enige mens bent die op aarde leeft. Er zijn vele soortgenoten die wel en niet goed kunnen rondkomen met wat ze hebben.
De één heeft meer of minder dan de ander. Er is zichtbaar en onzichtbaar lijden. Zichtbaar is die zwerven aan de kant van de weg, die niet weten wat de volgende dag zal brengen.

Onzichtbaar is het verdriet dat zich achter de deur afspeelt, waar een gezin worstelt om maandelijks rond te komen. En wat doen wij? Sluiten we onze harten en laten we de mensen aan hun lot over? Vertrouwen we er te veel op, dat iedereen die moet overleven met een laag inkomen, geholpen wordt door de plaatselijke of landelijke overheid? Zijn we van mening dat iedereen maar voor zichzelf moet zorgen? Of…openen we onze harten voor elkaar? Wie zijn ‘we’? Jij, ik, iedereen! De hele samenleving!

Daarom ik in het jaar 2005 met: “Actie: zorg voor elkaar!” Als samenleving, horen we zorg te dragen voor elkaar. Welke zorg? Help de ander in wat in je mogelijkheid ligt. Bezoek de mensen die eenzaam zijn en/of ziek. Geef vertroosting aan hen die verdriet hebben. Deel uit van wat er voor jou mogelijk is.  Geef eten aan de mensen die honger hebben. Geef drinken aan hen die dorst hebben. Laten de rijken geven aan armen. Laat iemand die genoeg geld heeft, geven aan wie dat niet niet heeft, om bijvoorbeeld te studeren.

Kortom: samen zorgen dat iedereen niet hoeft te overleven, maar gelukkig en ontspannen kan leven. Is dit mogelijk? Ja, als iedereen maar begint in zijn of haar omgeving.
Zelfs voor iemand met een laag inkomen is het mogelijk om datgene voor de ander te doen wat mogelijk is. Bijvoorbeeld: een hand op de schouder van iemand leggen die verdriet heeft, gaat toch niet ten koste van je portemonnee? Je wordt er toch niet armer van om iemand die ziek of eenzaam is te bezoeken? Zorgen doe je met elkaar. Niet wachten tot een ander begint, maar zelf het voorbeeld geven. Start vandaag nog met: “Actie: zorg voor elkaar!” en verander de wereld om je heen.