WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

HET LICHT IN DE DUISTERNIS

Kerstcolumn door: Sieberen Voordewind
24-10-2017

KERST
Sinds 1992 heb ik via verschillende radiostations kerstcolumns ten gehore gebracht omdat al een héle lange tijd vele christenen, aan het eind van elk jaar de komst van Jezus Christus naar de aarde via een natuurlijke geboorte gedenken. Het woord "kerstfeest" wordt genoemd. En er zijn ook vele mensen die bij het kerstfeest niet denken aan de Heiland der wereld maar aan lekker eten en drinken, een versierde boom, brandende kaarsjes en nog veel meer. Maar wat je ook wel of niet gelooft, het feit blijft dat: hoe heerlijk de maaltijd misschien ook is, hoeveel kaarsjes er ook branden, hoe mooi een boom ook versierd mag zijn, hoe prachtig de kerkdiensten en alle muziek ook mogen zijn; er komt een einde aan. Er komt een moment waarop je maag vol zit met eten en drinken. De kaarsjes zullen doven. De gezellige verlichting zal op een gegeven moment weer verdwijnen.

LICHT
Maar er is ook goed nieuws! Er is Eén Licht Die NIET dooft. Er is Eén Licht die niet tijdelijk is. Het ware Licht is blijvend. Het ware Licht is geen mens. Het ware Licht is niet natuurlijk maar bovennatuurlijk. HET WARE LICHT IS JEZUS CHRISTUS, DE ZOON VAN DE LEVENDE GOD. Hij heeft eens gezegd: "Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het Licht des levens hebben." (Johannes 8:12). O, er komen misschien wel donkere wolken van problemen in je leven. Een volgeling van Jezus Christus maakt ook problemen mee, net als de volgelingen van Jezus in de Bijbelse tijden. Maar... wie een volgeling van Jezus Christus is, wandelt niet in de duisternis van zonde.

VREDE
En wie het Licht der wereld IN zich heeft, heeft ook de ware VREDE in zich. Met kerstfeest denken vele mensen ook aan de woorden van engelen, die zeiden: "Vrede op aarde bij mensen." Lucas 2:14. Jezus Christus heeft eens gezegd: "Vrede laat Ik u, Mijn vrede geef Ik u; niet gelijk de wereld die geeft, geef Ik hem u." (Johannes 14:27). De vrede van Jezus heeft niets te maken met de vrede van de mensen op deze aarde, die door vele mensen gezocht wordt via gesprekken, discussies, geweld, demonstraties en nog meer. De ware vrede is niet natuurlijk maar bovennatuurlijk! De ware vrede komt niet van een mens maar van Christus. Hij geeft die heerlijke innerlijke rust en vrede in het onrustige hart. En wie een echte volgeling is van Jezus Christus, die komt met Gods liefde en is een vredestichter.

WAARHEID
O, Je zegt misschien: "Is dit de waarheid?" De Here Jezus heeft eens gezegd: "Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven." Johannes 14:6. HET LICHT IN ZICH HEBBEN EN VREDE OP AARDE BEGINT BIJ MENSEN DIE JEZUS CHRISTUS VOLGEN EN ZIJN LIEFDE EN VREDE IN HUN HART TOELATEN. Voor sommigen misschien erg zweverig maar de realiteit voor hen die Hem volgen. Ja, er is toch Licht in de duisternis. Twee woorden om bij stil te staan: Licht en Vrede......

Evangelist Sieberen Voordewind