WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

AGRESSIEVE UITVAARTVERZORGER

AGRESSIEVE UITVAARTVERZORGER
Tekst: Sieberen Voordewind / Vrijdag 27 maart 2018

Drenthe - Dat was even schrikken toen een vrouw op vrijdag 23 maart (2018), aan het eind van haar heerlijke boswandeling rond 8:00 uur s'ochtends een aanvaring kreeg met een agressieve man, die van beroep uitvaartverzorger is in een grote woonplaats. Op het zandpad naast het bos, gingen de loslopende schattige en blijde hondjes van de vrouw, naar het loslopende hondje van de man toe om met elkaar te spelen. De uitvaartverzorger die op zijn mobiele telefoon bezig was met iets te typen, wilde dat niet en werd erg kwaad. Herhaaldelijk begon hij tegen de vrouw tekeer te gaan en dreigde haar hondje kapot te trappen. Het waren niet alleen woorden maar aan zijn houding gaf hij duidelijk aan dat hij dat ook zou doen. Vanzelfsprekend beschermde de vrouw haar hondjes en ging tussen hen en de agressieve uitvaartverzorger in staan. In plaats van dat de man wat kalmer aan deed, bleef hij tegen haar te keer gaan. Terwijl de drie hondjes elkaar rustig aan het besnuffelen waren en om elkaar heen liepen, dreigde de uitvaartverzorger de vrouw te slaan en schold haar voor de lelijkste dingen uit. Omdat hij geen vat op haar kreeg, liep hij al scheldend door met zijn middelvinger omhoog geheven.
Bijkomend van de schrik, kwam er een andere dorpsbewoner aangelopen, die ook zijn hondje aan het uitlaten was. Terwijl zij met elkaar in gesprek waren over wat er was voorgevallen, kwam de agressieve uitvaartverzorger met zijn hondje aan en riep opnieuw: "Ik trap je hond kapot!" en liep door.
De vriendelijke dorpsbewoner die met de vrouw in gesprek was, zei: "Hij weet wel wie hij moet hebben." Hij gaf haar het advies om met haar man te praten,  die op zijn beurt de onderneming belde waar hij voor werkt waar de man werkt, omdat hun gezin en andere familieleden daar begrafenisverzekering hebben en die man niet op een begrafenis willen tegenkomen. Dezelfde dag werd de vrouw teruggebeld door de vriendelijke regiomanager van de onderneming, die alle tijd nam en schrok van hetgeen zij hoorde. Ze beloofde iets aan de klacht te doen.

Kort na dat telefoongesprek, kwam de agressieve man tot twee keer toe met zijn zoontje en stiefzoon provocerend dicht langs het huis waar de vrouw, het slachtoffer woonde. Twee getuigen hadden geen goed woord over het gedrag van de man. 

Opnieuw nam de echtgenoot van het slachtoffer contact op met de regiomanager, die beloofde dat de uitvaartverzorger direct na het weekend op maandagmiddag om 16:00 uur voor een gesprek moest komen met haar en iemand van het hoofdkantoor. Ze wenste het gezin nog een goed weekend. En dat was het gelukkig ook.

Op maandag nam het slachtoffer contact op met de politie, die haar vertelde dat zij er goed aan gedaan had om dit te melden bij de onderneming. 

Dezelfde dag liep de vrouw met haar man en een andere familielid rond 19:28 uur op de weg naast het bos, met de hondjes aan de riem, toen de agressieve uitvaartverzorger zwijgzaam voorbij kwam fietsen met zijn vrouw daar achter, die met de rechterhand het stuur van de fiets vasthield en in haar linker hand met haar mobiele telefoon aan het filmen was.

De volgende dag, dinsdag 27 maart, belde de politie rond 9:11 uur naar het slachtoffer en beloofde alles door te geven aan de wijkagent.

Getuigen bevestigen mij dat deze gebeurtenis zo heeft plaatsgevonden. En meerdere mensen hebben mij laten weten dat het vaker is voorgekomen dat vooral vrouwen een aanvaring met de agressieve man hebben gehad. Zo vertelde een vrouw mij dat zij zó schandalig door hem behandeld is dat zij hem "een tik op de bek heeft gegeven."  Van een uitvaartverzorger mag je verwachten dat die respectvol met andere mensen omgaat maar helaas...

VOOR KLACHTEN over een uitvaartverzorger, begrafenis, crematie, behandeling van een medewerker van een begrafenisonderneming:
1) Neem contact op met de onderneming waar de man/vrouw voor werkt.
2) Je kunt een klacht indienen bij: http://ombudsmanuitvaartwezen.nl.
3) Als de onderneming aangesloten is bij de BGNU kun je de klacht indienen bij: www.bgnu.nl.
4) Voor bedreiging(en), oplichting, en andere misdrijven neem dan contact op met de politie.