WELKOM

U/JIJ BENT VAN HARTE WELKOM OP DEZE BLOG

CASCADERUN 2018 HOOGEVEEN

CASCADERUN HOOGEVEEN 2018
Tekst en foto's: Sieberen Voordewind, 15 april 2018

Hoogeveen – Vandaag werd in Hoogeveen de 12e editie van de cascaderun gehouden, dat met mooi en droog weer begon. Voor de lopers van de Unicef kinderloop, waar kinderen van verschillende basisscholen uit de groepen 1 tot en met groep 8, aan deelnamen, was de start en de finish in de Raadhuisstraat, bij het Gemeentehuis. 

Aan de Unicefloop deed ook de jong Hoogeveener van het jaar 2017, Stefan mee. Hij werd Hoogeveener van het jaar, omdat hij voor de stichting “Spieren voor spieren” geld had ingezameld met een flessenactie.
Toen een kind uit groep 3 gevraagd werd hoeveel rondjes hij ging lopen, riep hij enthousiast door de microfoon: “Triljoen!” Bij de vele kinderen, die allemaal een naamplaatje op hun buik hadden, liepen ook veel ouders of verzorgers mee om hen te ondersteunen. Het ene kind rende en liep meer rondjes dan het andere kind. En tijdens de Unicefloop klonken lovende en stimulerende woorden zoals: “Kom op! Nog een extra rondje voor Unicef!” en: “Zet de spit er nog even in!” Na afloop kregen de kinderen een speldje en een ijsje.


De grootste groep deelnemers bij de kinderen, was groep 4. In korte tijd was over het hele parcours de groep aaneengesloten. Terwijl het tempo er bij deze groep goed in zat, liep een kind een schaafwondje op, waar al snel een pleister op kwam. 
Tijdens de kinderloop van groep 5, keek de burgemeester Karel Lohuis mee, vanaf het balkon van het gemeentehuis. 
Bij de 10- en 5 mijl, stond niet alleen de burgemeester bij de start maar ook mevrouw Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe. 
En wat betreft het weer, die sloeg om tijdens de cascaderun van de 10- en 5 mijl. Maar dat mocht de pret niet hinderen. Terwijl enkele mensen een plekje zochten om te schuilen, bleven de meeste mensen staan kijken bij de finish in de hoofdstraat. 
De winnaars bij de 10- en 5 mijl zijn zowel bij de mannen als vrouwen, een Keniaan. Van de 10 mijl kwam de Keniaan Nicholas Mulinge Makau als eerste over de finish en van de vrouwen was dat Gichumbi Janet Ruguru. De winnaar van de 5 mijl van de mannen was Noah Cherokony en van de vrouwen was dat Lilian Jelagat. Maar Hoogeveen mag trots zijn op Jacelyn Gruppen, die tweede werd op de 5 mijl van de vrouwen.
Ondanks de regen was het een prachtige dag om op terug te zien.